УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В рамках Всеукраїнського тижня права в Запоріжжі провели зустріч на тему «Права людини» з вихованцями…

В рамках Всеукраїнського тижня права в Запоріжжі провели зустріч на тему «Права людини» з вихованцями Мелітопольської установи виконання покарань №144

В рамках Всеукраїнського тижня права в Запоріжжі провели зустріч на тему «Права людини» з вихованцями Мелітопольської установи виконання покарань №144

У корисній та інформативній зустрічі взяли участь заступник начальника відділу з питань громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції УДМС України в Запорізькій області Світлана Валієва, начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Запорізькій області Тетяна Мехтієва, регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Запорізькій області Олена Дємєнєва та представники установи виконання покарань.

Головною метою стало доведення присутнім їх прав та обов’язків. Засуджені цікавилися питаннями  оформлення документів, зокрема, вклеювання фото до паспорту по досягнення 25 -ти та 45-ти років, обміну паспорта-книжечки на сучасний документ, відновлення паспорта після втрати та механізм його отримання, якщо він не був оформлений/отриманий вчасно.

Окремо зупинилися на документуванні осіб, що відбувають покарання, у разі їх реєстрації на окупованих та анексованій територіях.

В рамках зустрічі був організований і круглий стіл з представниками установи виконання покарань та Мелітопольської РДА. Присутні не лише обмінялися досвідом, розглянули проблемні робочі питання та їх вирішення, а й отримали від представниці міграційної служби методичні рекомендації та законодавчу базу для використання під час підготовки документів засуджених для надання адміністративних послуг з документування.

Управління ДМС у Запорізькій області