В школі-інтернаті для дітей сірот та дітей позбавлених батьківської опіки проведено заходи в рамках…

В школі-інтернаті для дітей сірот та дітей позбавлених батьківської опіки проведено заходи в рамках тижня права

В школі-інтернаті для дітей сірот та дітей позбавлених батьківської опіки проведено заходи в рамках тижня права

В сучасних умовах розбудови правової держави та громадянського суспільства в Україні значно зростає роль правової освіти і правового виховання населення.

Насамперед наша увага має бути приділена дітям. Чуйною душею дитина глибоко сприймає добро та красу. Правова освіта – це, передусім, знання, виховання в суспільстві толерантності і упевненості, формування спеціальних навичок, здатності відстояти свої законні інтереси та права.

Так, 11 грудня 2018 року головний спеціаліст сектору юридичного забезпечення УДМС України в Миколаївській області Марія Сабба в рамках проведення в Україні Всеукраїнського Тижня права  поспілкувалась з  учнями старших класів Загальноосвітньої школи -  інтернату № 5 для дітей – сиріт та позбавлених  батьківської опіки.

 Виховний захід спрямований на роз’яснення статей Загальної декларації прав людини, поглиблення знання учнівської молоді про їх права та обов’язки.

Також маленьким громадянам було розʼяснено процедуру отримання паспорта  громадянина України у вигляді пластикової ID-картки по досягненню 14-и річного віку, переваги у використанні паспорта нового зразку, захищеності від підробок та захисту суспільства від проявів злочинності та міжнародного тероризму.

Марія Сабба розповіла юнакам, що отримуючи перший у своєму житті офіційний документ, на якому зображена державна символіка, молоді люди у душі повинні усвідомлювати, що перед ними відкривається нова сторінка моральної зрілості, почуття відповідальності та здатності до виконання своїх обовʼязків перед  суспільством.

На завершенні лекції Сабба Марія відповіла на всі запитання, які цікавили юних громадян нашої держави.

Управління ДМС у Миколаївській області