В територіальних підрозділах УДМС Хмельниччини відбувся «День відкритих дверей» для учнів 8-11…

В територіальних підрозділах УДМС Хмельниччини відбувся «День відкритих дверей» для учнів 8-11 класів

В територіальних підрозділах УДМС Хмельниччини відбувся «День відкритих дверей» для учнів 8-11 класів

Одним із пріоритетних напрямків діяльності міграційної служби являється проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо питань, які входять до компетенції ДМС України.

Вже не перший рік, Управлінням ДМС Хмельниччини та його територіальними підрозділами надаються послуги по документуванні громадян біометричними документами, а саме паспортом громадянина України у вигляді ID-картки та паспортом громадянина України для виїзду за кордон.

Як відомо, свій перший паспорт, згідно із чинним законодавством,  особа отримує при досягненні 14-річного віку, тому особливої уваги набувають юні громадяни України - випускники загальноосвітніх навчальних закладів області.

 Ознайомитися із процедурою оформлення такого документу, діяльністю міграційної служби в цілому та отримати консультативну допомогу від працівників мали змогу старшокласники місцевих шкіл Хмельниччини, які нещодавно завітали до територіальних підрозділів міграційної служби.

Першочергово, юні відвідувачі звернули увагу на інформаційні стенди у приміщеннях, що містять усю необхідну інформацію про  адміністративні послуги та інформаційні постери, які пояснюють правила подорожей у межах безвізового режиму з ЄС. Далі, керівники територіальних підрозділів поспілкувались із учнями та відповіли на усі поставлені питання, які їх цікавили, зокрема щодо процедури отримання також закордонного паспорту, адже переважна більшість їх в майбутньому планує навчатись за кордоном.

Нагадуємо, що подати документи на оформлення закордонного паспорта можна до будь-якого територіального підрозділу міграційної служби, тоді як оформити паспорт громадянина України у вигляді ID-картки вперше можливо лише за місцем реєстрації.

Ознайомитися із переліком територіальних підрозділів Управління ДМС України в Хмельницькій області можна на офіційному веб-сайті ДМС України за посиланням.

Управління ДМС у Хмельницькій області