В УДМС Хмельниччини підвели підсумки проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»

В УДМС Хмельниччини підвели підсумки проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»

В УДМС Хмельниччини підвели підсумки проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»

В період з 05 лютого по 30 квітня 2018 року на виконання наказу МВС України від 30.01.18 року №66 та Доручення ДМС України від 05.02.18 року № Д/19/V-18 на території області здійснювались профілактичні  заходи в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

Завдяки спільним скоординованим діям працівників міграційної служби та правоохоронних органів було виявлено 195 правопорушників міграційного законодавства, з них:

  • виявлено 77 нелегальних мігрантів;
  • прийнято 71 рішення щодо примусового повернення за межі України;
  • прийнято 15 рішень про заборону в’їзду на територію України;
  • відносно 4 іноземців прийнято рішення про скорочення строку тимчасового перебування на території України.
  • винесено 195 постанов про притягнення до адміністративної відповідальності осіб та накладено штрафів у розмірі близько 92 тисяч гривень.

В примусовому порядку видворено за межі України 5 іноземців, з яких:2-громадян Грузії, 2- громадян РФ, 1-громадянин Молдови  та відносно яких прийнято рішення про заборону подальшого в'їзду в Україну строком на 5 та 8 років.

Окрім того, сектором організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС спільно із співробітниками правоохоронних органів були організовані заходи щодо контролю за перебуванням іноземців на території України, в результаті яких:

  • скасовано 2 посвідки на тимчасове проживання в Україні;
  • 1 дозвіл на імміграцію в Україну;
  • відкрито 4 кримінальні провадження на підставі ч.1 ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів, бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів», з яких 2 передано до суду.

Організація роботи по протидії нелегальній міграції залишається одним із пріоритетних напрямків діяльності ДМС України та знаходиться на постійному контролі керівництва Управління ДМС України в Хмельницькій області.

Управління ДМС у Хмельницькій області