УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В Управлінні ДМС України в Черкаській області підсумовано результати роботи під час проведення…

В Управлінні ДМС України в Черкаській області підсумовано результати роботи під час проведення операції «Мігрант»

В Управлінні ДМС України в Черкаській області підсумовано результати роботи під час проведення операції «Мігрант»

В Управлінні ДМС України в Черкаській області відбулася робоча нарада, на якій підсумовано результати спільної роботи черкаських міграційників із правоохоронними органами під час проведення загальнодержавних профілактичних заходів із нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

За період проведення оперативно-профілактичної операції «Мігрант», яка тривала з 21 лютого по 30 квітня 2018 року, завдяки налагодженій взаємодії співробітників УДМС України в Черкаській області та Національної поліції на території Черкаської області було виявлено 75 нелегальних мігрантів. Рішення про примусове  повернення в країну походження прийнято відносно 59 іноземців, щодо 4 правопорушників − про примусове видворення. Ще 5 іноземців-порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства примусово видворено за межі України. Подальший в’їзд в Україну заборонено 11 особам. 6 іноземним громадянам скорочено строк перебування на території Україні.

Завдяки міжвідомчій співпраці щодо виявлення нелегальних мігрантів та порушників міграційного законодавства на території області загалом виявлено 275 правопорушників, з яких 198 осіб  притягнуто до відповідальності − за ст.203 КУпАП, 70 громадян нестимуть відповідальність за ст.205 КУпАП, ще 5 – за ст.204 та 2 – за ст.206 КУпАП.

На порушників вітчизняного законодавства у міграційній сфері накладено штрафів на суму 133 960 грн. та стягнуто 128 180 грн.

Міграційна служба Черкащини систематично реалізовує комплекс заходів, спрямованих на запобігання, виявлення нелегальних мігрантів та порушників законодавства України в міграційній сфері. Особлива увага приділяється вдосконаленню міжвідомчої співпраці міграційної служби з поліцією та дотриманню вимог чинного законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства під час здійснення спільних заходів.

Тільки за три тижні травня 2018 року було виявлено 12 нелегальних мігрантів та 36 порушників міграційного законодавства. Всіх правопорушників притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління ДМС у Черкаській області