В Управлінні ДМС України в Рівненській області відбувся брифінг для журналістів

В Управлінні ДМС України в Рівненській області відбувся брифінг для журналістів

В Управлінні ДМС України в Рівненській області  відбувся брифінг для журналістів

21 липня в Управлінні ДМС України в Рівненській області відбувся брифінг для місцевих засобів масової інформації. На захід прийшли представники Рівнеського державного телебачення, телекомпанії «Рівне - 1» та журналісти місцевої преси.

Керівник Рівненської міграційної служби  Лілія Драпчинська ініціювала зустріч із журналістами враховуючи збереження підвищеного попиту на оформлення закордонних паспортів у населення.

У розмові начальник Управління відповіла на усі запитання, які стосувалися виготовлення біометричного паспорта громадянина України та термінів виготовлення та вартості документа.

« Міграційна служба радить громадянам утриматися від планування закордонної подорожі не маючи діючого паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Нині через суттєво підвищений попит на документи можливі затримки у їх видачі», - зазначила Лілія Драпчинська.

Керівник служби попередила жителів області бути уважними при перетині кордону з дітьми через відсутність в останніх біометричних документів: «Батьки, частіше всього не сподіваючись на безвіз, виготовляли закордонні паспорти дітям без електронного носія. А наявність біометричних даних у документі – обов`язкова умова перетину кордону із країнами Євросоюзу в період безвізового режиму».

Лілія Драпчинська повідомила, що за перше півріччя цього року оформлено понад 50 тисяч документів. Така кількість закордонних паспортів  - це річна норма 2016 року.

Журналісти отримали вичерпну інформацію стосовно роботи електронної черги та реєстрації громадян через встановлений термінал в Управлінні міграційної службі, а також на сайті Державної міграційної служби.

Управління ДМС у Рівненській області