В Управлінні ДМС України в Сумській області з керівниками територіальних підрозділів проведено…

В Управлінні ДМС України в Сумській області з керівниками територіальних підрозділів проведено відеоселекторну нараду

В Управлінні ДМС України в Сумській області з керівниками територіальних підрозділів проведено відеоселекторну нараду

7 вересня в Управлінні ДМС України в Сумській області в режимі відеоселектору проведено робочу нараду начальником Управління Дмитром Костєнніковим з керівниками територіальних підрозділів.

Обговорено питання щодо організації прийому громадян районними підрозділами в частині надання адміністративних послуг з оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон через онлайн – сервіс «електронна черга».

«Ми на рівні обласного апарату вживаємо усіх можливих заходів, спрямованих на інформування населення в частині наявних електронних сервісів ДМС України. Спрямовуємо максимум зусиль та націлюємо громадськість на доступність адміністративних послуг у сфері міграції. Наголошую на необхідності системного розміщення в місцевих ЗМІ районних рівнів відповідної інформації, скоординованої на підвищення рівня обізнаності мешканців нашої області в даному напрямку. Протягом першого місяця функціонування сервісу записом до «електронної черги» онлайн скористалося більше 2500 жителів Сумщини. Це свідчить про високу актуальність функціонування сервісу. Наше з Вами завдання донести дану інформацію до кожного мешканця нашої області», підкреслив керівник служби.

Окремо, обговорили ряд організаційних питань щодо запровадження з 10 вересня адміністративних послуг з документування іноземців посвідками на тимчасове та постійне проживання нового зразка – у формі пластикової картки з внесенням біометричних даних особи на спеціальні електронні носії. «Вкотре, наголошую  на персональній відповідальності керівників територіальних підрозділів в частині суворого дотримання вимог чинного законодавства щодо документування іноземців, здійснення ідентифікації таких осіб та всіх необхідних перевірок для видачі заявникам документів», додав посадовець.

Управління ДМС у Сумській області