В Управлінні ДМС України в Житомирській області відбулася апаратна нарада по підсумках службової…

В Управлінні ДМС України в Житомирській області відбулася апаратна нарада по підсумках службової діяльності за 2 місяці роботи

В Управлінні ДМС України в Житомирській області відбулася апаратна нарада по підсумках службової діяльності  за 2 місяці роботи

В УДМС України в Житомирській області підвели підсумки роботи міграційної служби за 2 місяці 2018 року та підсумували попередні результати проведення на території області цільових профілактичних заходів щодо нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

Відкриваючи нараду, начальник обласного Управління ДМС Олександр Радько відзначив, що на даний час проходить реформування Державної міграційної служби України, яке обумовлене нагальною потребою підвищення ефективності виконання покладених на ДМС завдань та запровадження сучасних прозорих процедур надання якісних послуг.

Головним пріоритетом у діяльності міграційної служби на найближчі роки є впровадження та наповнення Єдиного Державного демографічного реєстру, який забезпечить широкі можливості для спрощення та прискорення надання більшості послуг.

Розглянувши підсумки службової діяльності структурних та територіальних підрозділів УДМС за 2 місяці 2018 року на нараді відзначалось, що внаслідок реалізації організаційних та практичних заходів, поліпшено роботу у сферах міграції, громадянства, реєстрації фізичних осіб.

На нараді розглянуті попередні результати проведення на території області цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант», де зокрема вказано, що працівниками територіальних підрозділів УДМС спільно із представниками інших правоохоронних структур і місцевого самоврядування відпрацьовані речові та продуктові ринки області, гуртожитки, готелі, перевірені підприємства, керівниками чи засновниками яких є іноземні громадяни.

З початку проведення даної операції виявлено 39 нелегалів, відносно тридцяти чотирьох осіб прийнято рішення про примусове повернення до країн походження, семи особам заборонений в’їзд, для дев’яти осіб скорочено строк перебування в Україні.

Окрім того, виявлено 156 порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, на яких складені адміністративні протоколи та стягнуто штрафів на користь держави на загальну суму майже 74 тисячі гривень.

По результатах апаратної наради прийняті відповідні рішення.

Управління ДМС у Житомирській області