В Управлінні ДМС в Тернопільській області з робочим візитом побував головний редактор профільного…

В Управлінні ДМС в Тернопільській області з робочим візитом побував головний редактор профільного видання «Міграція»

В Управлінні ДМС в Тернопільській області з робочим візитом побував головний редактор  профільного видання «Міграція»

11 вересня в Управлінні ДМС в Тернопільській області відбулася робоча зустріч начальника міграційної служби краю Томаша Вербича та головного редактора газети «Міграція», члена Спілки журналістів України Івана Супруновського. Спілкувалися про міграційну ситуацію на Тернопіллі, підвищений попит на біометричні паспорти, проблемні питання у роботі служби.

«На Тернопільщині функціонують та реалізують державну політику у сфері міграції вісімнадцять територіальних підрозділів міграційної служби та обласне Управління ДМС. Усі підрозділи оснащені обладнанням для оформлення ID-карток і біометричних паспортів для виїзду за кордон, попит на які суттєво зріс після  підписання угоди про безвіз. Так, за вісім місяців в області було оформлено понад 67 тисяч закордонних паспортів», - розповів Томаш Вербич.

Керівник міграційної служби області також звернув увагу на те, що Управління активно працює в напрямку дотримання законності іноземцями, зокрема й студентами,  яких в обласному центрі близько 1500. З  початку року за позовами Управління суд розглянув 8 справ щодо примусового видворення іноземців, де задоволено вимоги, ще 2 справи перебуває на розгляді в суді. Ситуація з протидією нелегальному перебування іноземних студентів після закінчення навчання чи відрахування з вишу ускладнюється порушеннями з боку окремих навчальних закладів.

Обговорили також подальшу співпрацю щодо інформування краян про діяльність міграційної служби Тернопілля  на шпальтах та сайті газети «Міграція».

«Станом на 1 вересня наш веб-сайт переглянули майже 76 тисяч користувачів з 10 країн світу, газету «Міграція» передплачують у всіх  областях України, відтак видання є потужним джерелом актуальної інформації про роботу міграційної служби», - резюмував Іван Петрович Супруновський.

Управління ДМС у Тернопільській області