В Управлінні міграційної служби Чернігівщини навчалися гасити пожежу

В Управлінні міграційної служби Чернігівщини навчалися гасити пожежу

В Управлінні міграційної служби Чернігівщини навчалися гасити пожежу

24 листопада в Управлінні Державної міграційної служби України в Чернігівській області відбулися навчання щодо правил безпечної поведінки працівників у разі виникнення  пожежі.

Провели захід співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій України в області  та  головний спеціаліст з мобілізаційної роботи Управління Олег Маруфенко. Такі навчання спрямовані насамперед на забезпечення  ефективного протипожежного захисту та гарантування безпеки працівників.

Щоб навчити службовців як саме на практиці діяти у разі виникнення пожежі у закладі, правильно провести евакуацію не лише співробітників, а відвідувачів  вогнеборці з моделювали умовну пожежу.

На першому етапі навчання відбулася тренувальна евакуація. Отож після  автоматичного спрацювання пожежної сигналізації  працівники Управління у достатньо короткий проміжок часу організовано залишили приміщення та перейшли у безпечне місце. 

Після тренувальної евакуації всі зібралися у дворі Управління, де Олег Миколайович  роз’яснив правила поводження з електричними приладами  при виникненні пожежі та можливі точки займання. Натомість вогнеборці продемонстрували спорядження та навчили присутніх користуватися вогнегасником. Після коротенького майстер-класу   всі працівники на практиці ліквідовували умовну пожежу – за допомогою вогнегасника.

Варто зазначити, що таким чином відбулося не  лише навчання персоналу, а й перевірка готовності засобів гасіння пожежі - справність автоматичної пожежної сигналізації, наявність первинних засобів пожежогасіння та їх стан.

По завершенні заходу працівники Управління Державної міграційної служби в області подякували рятувальникам за проведення навчання   та налагодження плідної і такої потрібної співпраці.

Управління ДМС у Чернігівській області