В Управлінні міграційної служби Тернопільщини відбувся круглий стіл з освітянами

В Управлінні міграційної служби Тернопільщини відбувся круглий стіл з освітянами

В Управлінні міграційної служби Тернопільщини відбувся  круглий стіл з освітянами

Днями відбулась робоча зустріч начальника Управління міграційної служби в Тернопільській області Ярослава Давибіди із ректором Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Петром Яснієм. Керівники обговорили питання документування іноземних студентів посвідками на тимчасове проживання та  дотримання міграційного законодавства. Відтак домовилися продовжити діалог між міграційної службою та вишем у форматі круглого столу.

Від слів до діла. 3 липня в Управлінні ДМС відбувся круглий стіл за участю начальника УДМС Ярослава Давибіди, заступника начальника УДМС Тетяни Лобач. Зі сторони навчального закладу до обговорення долучилися перший проректор університету Микола Митник, проректор з міжнародного співробітництва Тетяна Вітенько, декан факультету по роботі з іноземними студентами Богдан Ковалюк та декани факультетів з найбільшою кількістю іноземних студентів.

 Ярослав Давибіда акцентував увагу освітян на змінах у міграційному законодавстві, які набули чинності з 1 червня цього року. Тему розвинула Тетяна Лобач і детально розповіла про терміни та порядок оформлення і обміну посвідок на тимчасове проживання.

Гості відмітили тенденцію до збільшення кількості іноземних студентів, тому вони, як адміністрація вишу, зацікавленні в налагодженні ефективної взаємодії з міграційною службою в частині документування студентів та протидії правопорушень з їхньої сторони.

Насамкінець Ярослав Давибіда наголосив на чіткому виконанні міграційного законодавства, а не трактуванні його залежно від ситуації.

Управління ДМС у Тернопільській області