В Ужгороді міграційники взяли участь у Всеукраїнській школі митного права

В Ужгороді міграційники взяли участь у Всеукраїнській школі митного права

В Ужгороді міграційники взяли участь у Всеукраїнській школі митного права

На базі Ужгородського Національного університету працювала дводенна Всеукраїнська школа митного права. У її роботі взяли участь заступник начальника управління - начальник відділу з питань тимчасового та постійного проживання іноземців та осіб без громадянства ГУДМС України в Закарпатській області Віталія Свалявчик, керівництво Закарпатської митниці, юристи-правники.

Захід вже втретє організований Закарпатським осередком ліги студентів та юридичним факультетом УжНУ за сприяння Закарпатської митниці ДФС. Він має на меті залучити та почути думки найкращих експертів з міжнародного, податкового, фінансового та адміністративного права в митній сфері, поділитися теоретичними та практичними знаннями з усіма, хто бажає стати провідними юристами з митного права. Цього року коло питань, які були обговорені під час заходу, стосувалося розбудови пунктів пропуску на західному контролі,  протидії правопорушень, особливостей роботи в умовах безвізового режиму з країнами Євросоюзу. Представник міграційної служби краю звернула увагу присутніх на особливості перебування іноземних громадян на території України. Відтак студенти юридичного факультету, молоді правники та гості з інших регіонів України мали змогу задати питання, які їх цікавили, та отримати них кваліфіковані відповіді.

 За підсумками роботи  ІІІ Всеукраїнській школі митного права доповідачі, у тому числі заступник начальника управління ГУДМС в області  Віталія Свалявчик, отримали Подяки Асоціації правників України за участь в якості спікерів.

Головне управління ДМС у Закарпатській області