В Ужгороді обговорювали питання внутрішніх переселенців

В Ужгороді обговорювали питання внутрішніх переселенців

В Ужгороді обговорювали питання внутрішніх переселенців

В Ужгороді в Центрі розвитку місцевого самоврядування відбулося засідання круглого столу щодо  правових аспектів інтеграції територіальних громад Закарпаття. Захід пройшов у рамках програми "Посилення участі громадського суспільства у роботі Міністерства соціальної політики України та процесі національного примирення", яка реалізується канадською організацією "Stabilization Support Services" у партнерстві з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Закарпатській області. У роботі круглого столу взяв участь і представник Головного управління ДМС України в області Костянтин Калабіга, який також є депутатом Коритнянської селищної ради.

Обговорювалися питання вдосконалення механізмів практичної взаємодії в області державних та громадських організацій, які надають правову допомогу населенню, аспекти застосування законодавства в контексті інтеграції внутрішньо переміщених осіб у територіальні громади.

З початку року до міграційної служби краю  з питань надання адміністративних послуг звернулося 5230 осіб з АР Крим та м.Севастополя, Донецької та Луганської областей, з них 871 людина зареєструвала своє місце проживання на Закарпатті.

Головне управління ДМС у Закарпатській області