УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В Ужгороді ще одна група школярів отримала ID-картки у рамках Дня школи

В Ужгороді ще одна група школярів отримала ID-картки у рамках Дня школи

В Ужгороді ще одна група школярів отримала ID-картки у рамках Дня школи

Восьмеро 14-річних школярів Ужгородської ЗОШ № 13 отримали свій перший громадянський паспорт у формі ID-картки. Сучасний електронний документ молодим людям урочисто вручили начальник Ужгородського міськвідділу ГУДМС України в Закарпатській області Магдалина Бобяк, депутат міської ради Мирослав Горват.

Школа № 13 в обласному центрі особлива тим, що тут навчається більшість дітей ромської національної меншини Закарпаття. Тому документування їх паспортом громадянина України перебуває на постійному контролі міграційної служби краю. Роми – п’ята за чисельністю національна меншина на Закарпатті. За неофіційними даними в регіоні проживає майже 50 тисяч ромів, що складає третину всього ромського населення України.

Директор Ужгородської ЗОШ № 13 Денис Вароді відзначив зручність запропонованого формату подачі документів на паспорт. А саме – дирекція сформувала групи школярів, які централізовано прийшли до підрозділу міграційної служби і отримати дану адміністративну послугу в рамках Дня школи.

Наразі на Закарпатті з початку цього року оформлено понад 13 тисячі паспортів громадянина України у вигляді ID-картки, майже половина з них – неповнолітнім.

Головне управління ДМС у Закарпатській області