В ході проведення операції «Мігрант» у Полтаві виявлено сім громадян Бангладежу

В ході проведення операції «Мігрант» у Полтаві виявлено сім громадян Бангладежу

В ході проведення операції «Мігрант» у  Полтаві виявлено сім громадян Бангладежу

Традиційно розпочався практичний етап цільових заходів під умовною назвою операція “Мігрант”. Відповідні заходи направлені на виявлення порушників установлених законодавством правил перебування в Україні, нелегальних мігрантів та інших іноземців, які не мають підстав для перебування в державі.

На днях у Полтаві працівниками відділу організації з запобігання нелегальної міграції, реадмісії та видворення Управління Державної міграційної служби області спільно з працівники відділу протидії торгівлі людьми ГУНП області, працівниками СБУ встановили місце переховування 7-х нелегальних мігрантів.

Іноземці – нелегали виявилися громадянами Бангладежу, серед яких були троє неповнолітніх осіб. Невстановлена особа організувала та незаконно      перенаправила нелегалів через державний кордон України з території Російської Федерації поза пунктом пропуску. У зазначених іноземців відсутні паспортні документи, які дають право на виїзд з України.  Зі слів бангладешців  документи залишилися у особи, яка допомогла їм нелегально перетнути кордон.

З метою документування та примусового видворення за рішенням Октябрського  районного суду у м. Полтаві повнолітніх порушників 31 липня затримано та поміщено до Чернігівського ПТПІ.

Стосовно неповнолітніх осіб міграційниками з представником служби у справах дітей Шевченківської районної у м. Полтаві ради складені акти про виявлення розлученої із сім’єю дитини, яка не є громадянином України. В день виявлення, неповнолітні були поміщені до медичного закладу, з метою обстеження стану здоров’я. 

Зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань кримінальне провадження за ч. 1 ст. 332 Кримінального кодексу України (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України).

Наразі встановлюються обставини, за яких іноземним громадянам вдалося в’їхати на територію України. Вирішується питання про депортацію правопорушників до країни походження.

Управління ДМС у Полтавській області