В Запоріжжі іноземним студентам на брифінгу нагадали про важливість дотримання міграційного законодавства

В Запоріжжі іноземним студентам на брифінгу нагадали про важливість дотримання міграційного законодавства

В Запоріжжі іноземним студентам на брифінгу нагадали про важливість дотримання міграційного законодавства

13 грудня Управлінням Державної міграційної служби України в Запорізькій області проведено просвітницький брифінг для студентів-іноземців, які навчаються в Запорізькому державному медичному університеті на тему «Важливість дотримання міграційного законодавства та наслідки його порушення» . 

Участь у заході взяли заступник начальника Управління - начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Михайло Тихонський та фахівці Управління.

Заступник начальника відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Тетяна Войченко ознайомила студентів-іноземців з нормативно-правовими актами України, які визначають правовий статус іноземців та осіб без громадянства, які перебувають в Україні, порядок їх в’їзду та виїзду. Приділила особливу увагу нововведенням в порядку оформлення і видачі нових посвідок на постійне на тимчасове проживання з безконтактним електронним носієм, зміну термінів подачі документів. Зупинилася на основних правилах перебування іноземців в Україні, в тому числі за умовами безвізу.

Начальником відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Оленою Данько було наголошено на наслідках порушення іноземцями та ОБГ правил перебування в Україні, зокрема на адміністративній відповідальності, яку іноземці несуть за порушення правил перебування в Україні. Роз’яснено про правові наслідки при несвоєчасному обміні посвідки на тимчасове/постійне проживання, виїзді з території України після закінчення навчання або відрахування з вищого навчального закладу, про притягнення до адміністративної відповідальності іноземців та приймаючої сторони (фізичної або юридичної особи), про порядок прийняття рішення про примусове повернення/видворення з України.      

Інформація, якою поділилися міграційники, викликала жвавий інтерес в аудиторії. Студенти-іноземці активно задавили питання та отримали консультацію з питань, які їх цікавили. 

Управління ДМС у Запорізькій області