В Запоріжжі міграційники виявили 115 нелегальних мігрантів

В Запоріжжі міграційники виявили 115 нелегальних мігрантів

В Запоріжжі міграційники виявили 115 нелегальних мігрантів

Три місяці на території Запорізької області працівниками міграційної служби запоріжчини разом із правоохоронними органами проводились цільові профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант», метою яких є протидія злочинності, у тому числі нелегальній міграції та проведення превентивної і профілактичної діяльності, спрямованої на запобігання вчиненню правопорушень, у тому числі іноземцями та особами без громадянства.

Для виявлення іноземців та осіб без громадянства, які порушують законодавство, проводились перевірки документів на предмет дотримання паспортного режиму та законності перебування на території України.

Так, завдяки скоординованій роботі служб, за результатами проведених заходів в області було виявлено 115 нелегальних мігрантів.

Працівниками територіальних підрозділів УДМС в області в ході проведення практичного етапу у відношенні 104 нелегальних мігрантів  прийняті рішення про примусове повернення, із них 40 рішень супроводжувались забороною в’їзду в Україну на 3 роки. Виконано 42 рішення про примусове повернення, із них одного іноземця було супроводжено безпосередньо до пункту пропуску державного кордону та передано працівникам АДПСУ. 

Також за період проведення операції, районними судами Запорізької області та м. Запоріжжя за позовами про примусове видворення з України територіальних підрозділів УДМС в області прийнято 11 рішень про примусове видворення. Працівниками територіальних підрозділів  2 рішення виконано, шляхом супроводу нелегальних мігрантів до пункту пропуску державного кордону.

Протягом відпрацювання до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні було поміщено 8 нелегальних мігрантів.

Прийнято 1 рішення про добровільне повернення іноземців та скорочено термін перебування 2 іноземцям, у яких відсутні підстави для тимчасового проживання, встановлених частиною ч. 4 – 12 статті 14 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства». 

За період проведення операції до адміністративної відповідальності притягнуто 335 порушника законодавства про правовий статус іноземців та ОБГ, з них 281 – за ст. 203 КУпАП, 2 – за ст. 204 КУпАП, 47 – за ст. 205 КУпАП, та 5 – за ст. 206 КУпАП.

Наразі робота по протидії нелегальній міграції в області триває.

Управління ДМС у Запорізькій області