В Запоріжжі міграційники взяли участь у навчально-методичному семінарі щодо взаємодії з органами…

В Запоріжжі міграційники взяли участь у навчально-методичному семінарі щодо взаємодії з органами реєстрації

В Запоріжжі міграційники взяли участь у навчально-методичному семінарі щодо взаємодії з органами реєстрації

Підвищення рівня надання адміністративних послуг – один з пріоритетних напрямків роботи міграційної служби. З метою підвищення  і удосконалення рівня професійної компетенції органів місцевого самоврядування перший заступник начальника Управління ДМС України в Запорізькій області Катерина Чернишова та спеціалісти Управління виступили на навчально-методичному семінарі щодо взаємодії з органами реєстрації.

Участь у семінарі взяли 95 посадових осіб місцевого самоврядування Запорізької області.

Основними питаннями, з якими міграційники виступили перед присутніми,  стали завдання щодо здійснення функцій у сфері  реєстрації місця проживання фізичних осіб. Зокрема, щодо реєстрації територіальних громад в Реєстрі територіальних громад; підключення до реєстру нерухомого майна для використання в роботі; особливостей та порядку використання в роботі окремих статей  Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Окремо зупинилися на технічних новинках, які супроводжують надання адміністративних послуг та  презентували інтерфейс тестового електронного заповнення картки особи в ЄДДР.

Наприкінці заходу відбувся змістовний діалог, під час якого слухачі мали змогу отримати відповіді на більшість проблемних питань, які виникають  в їх діяльності.

Управління ДМС у Запорізькій області