В Запоріжжі під час святкування старту безвізового режиму з ЄС вручали сучасні паспорта європейського…

В Запоріжжі під час святкування старту безвізового режиму з ЄС вручали сучасні паспорта європейського зразка

В Запоріжжі під час святкування старту безвізового режиму з ЄС вручали сучасні паспорта європейського зразка

10 червня в Запоріжжі на Майдані Героїв кілька сотень запорожців прийняли участь у святкуванні старту безвізового режиму з ЄС. Запорізька молодь об’єдналась у рамках проведення  акції «Молодь - за європейський вибір», ініціаторами якої виступили громадські організації «Небо без кордонів» та «Європейська молодь України».

До свята долучилися не лише учасники акції, а також гості міста, громадськість, студенти, активісти, представники трудових та учбових колективів та загалом всі, хто відстоює європейські цінності.

 За словами організатора, віце-президента організації «Небо безкордонів» Ірини Ярко, день для святкування був обраний не просто так - у ніч з 10 на 11 червня набуває чинності рішення Європейського Союзу про надання громадянам України безвізового режиму. Це рішення дає українцям право не лише бути частиною європейського суспільства в думках і в серці, а й мати змогу кожного дня бачити Європу на власні очі подорожуючи із сучасними біометричними документами.

Символічно, під час святкування відбулося урочисте вручення паспортів у вигляді ІD-картки дітям, які досягли 16-ти років.

Урочисто вручали перші дорослі документи юним запорожцям заступник начальника відділу з питань громадянства, паспортизації та реєстрації УДМС України в Запорізькій області Валієва Світлана Іванівна та представниця Бердянського прикордонного загону.

За словами підлітків вони були приємно вражені тим, що отримали свої перші сучасні документи європейського зразка в таку символічну дату, як початок безвізового режиму з країнами Європи.

Також, у рамках заходу, просто неба відбулось кілька видовищних та яскравих флешмобів, відбулись святкові виступи танцювальних та творчих колективів, вокальних ансамблів.

У фіналі на майдані Героїв учасники акції розгорнули та символічно об’єднали прапор України та прапор Європейського Союзу.

Управління ДМС у Запорізькій області