В Запоріжжі підбили підсумки проведення Всеукраїнського тижня права

В Запоріжжі підбили підсумки проведення Всеукраїнського тижня права

В Запоріжжі підбили підсумки проведення Всеукраїнського тижня права

Більше тижня запорізькі міграційники приймали активну участь у просвітницьких заходах присвячених Всеукраїнському тижню права. Працівники міграційної служби Запоріжжя і області відвідували навчальні заклади та інститути громадського суспільства, спілкувалися зі школярами, студентами тощо.

Так у Токмацькому районі у ЗОШ №2 ім. О.М. Кота відбувся урок на тему «Права людини». Фахівці відділу міграційної служби розповіли учням про те, що людина, її права та свободи у правовій державі становлять найвищу соціальну цінність, саме на їх забезпечення й найповнішу реалізацію має бути спрямована уся державна діяльність. Поповнила свою скарбничку знань і молодь в інших навчальних закладах в містах Енергодар та Мелітополь.
14 грудня у Мелітопольському міськрайонному відділі державної реєстрації актів цивільного стану Головного Управління юстиції у Запорізькій області серед учнів 9-х класів ліцею №10 Мелітопльської міської ради Запорізької області відбувся день відкритих дверей. Працівники міграційної служби обговорили з учнями питання щодо визначення віку та умов отримання сучасного паспорта у вигляді картки.

У рамках плану заходів начальник Мелітопольського МВ УДМС Олександр Савулій відвідав «Мелітопольську установу виконання покарань №144», де для вихованців довів інформацію про їх права та обов’язки.
Для засуджених дівчат була проведена бесіда щодо оформлення та видачи біометричних паспортів України, отримання паспортів для громадян, які досягли 14 – річного віку, підстави для отримання послуги, розглянуто строки звернення до територіального підрозділу ДМС України, роз’яснено акти законодавства, що регулюють надання послуги.

В урочистій атмосфері двом засудженим сектору вперше засуджених жінок було вручено паспорти громадян України.

Працівники міграційної служби запоріжчини продовжують активно здійснювати інформаційно-розяснювальну роботу з населенням, загальна кількість запорожців, охоплених заходами по проведенню Всеукраїнських уроків права, становить понад 500 осіб.

Управління ДМС у Запорізькій області