УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В Запоріжжі провели підсумковий міжсекторний круглий стіл з питань протидії торгівлі людьми

В Запоріжжі провели підсумковий міжсекторний круглий стіл з питань протидії торгівлі людьми

В Запоріжжі провели підсумковий міжсекторний круглий стіл з питань протидії торгівлі людьми

З1 липня начальник відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Олена Данько та головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ УДМС України в Запорізькій області Вілена Ніколаєнко взяли участь у круглому столі з обговорення підсумків роботи у сфері протидії торгівлі людьми. До обговорення  також приєдналися  співробітники Департаменту соцзахисту населення, поліції, правозахисники, суспільні активісти та волонтери.

Присутні зробили акцент, що наразі однією з істотних проблем є «латентна» торгівля людьми, адже часто самі жертви побоюються звертатися до органів за захистом своїх прав, а також відсутність достатнього інформування громадян, особливо у сільській місцевості, стосовно їх прав та можливих ризиків, які можуть чекати в іншій країні.

Для покращення інформування жителів Запоріжжя та області було прийнято рішення про розробку зручних інформаційних буклетів, які під час оформлення закордонних паспортів будуть роздавати громадянам працівники міграційної служби, а також інформаційних матеріалів для розміщення на стендах.

Торкнулися і обговорення питання виявлення та роботи з іноземними громадянами та ОБГ, які нелегально знаходяться на території України чи намагаються працевлаштуватися без відповідних документів. Було вирішено поліпшити співпрацю між службами в цьому напрямі.

 

Трохи статистик: згідно з даними поліції, тільки за перше півріччя 2018 року поліцейські виявили майже 190 злочинів у сфері торгівлі людьми в Україні. За результатами попереднього розслідування встановлено 156 осіб, яким надано статус постраждалих в кримінальних процесах (серед них - 91 жінка, 49 чоловіків, 9 неповнолітніх та 7 малолітніх дітей).

Управління ДМС у Запорізькій області