В Запоріжжі в ході масштабної спільної операції затримано 12 іноземців-нелегалів

В Запоріжжі в ході масштабної спільної операції затримано 12 іноземців-нелегалів

В Запоріжжі в ході масштабної спільної операції затримано 12 іноземців-нелегалів

2 червня на центральному ринку міста Запоріжжя, що розташований по вулиці Базарна,  працівниками відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Управління ДМС України в Запорізькій області спільно з співробітниками УБЗПТЛ ГУНП в Запорізькій області, Державною прикордонною службою України та УСБУ в Запорізькій області була проведена масштабна операція щодо виявлення правопорушників міграційного законодавства України.

У ході перевірки було виявлено групу із 12 іноземців, які перебувають на території України з порушенням законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. У відношенні 7 громадян Республіки Узбекистан працівниками міграційної служби прийняті рішення про примусове повернення за межі України.

Трьох громадян Республіки Вірменія за проживання по документам, термін дії яких закінчився, притягнуто до адміністративної відповідальності за ознаками частини 1 статті 203 КУпАП. У відношенні 1 громадянина Узбекистану розглядається питання щодо примусового видворення за межі України. 

Одна з громадянок Узбекистану в’їхала на територію України у 2012 році та більше із України не виїжджала. Жінка винайшла спосіб «легалізації» шляхом проставляння у паспортному документі підроблених дато штампів на в’їзд-виїзд із України.  Матеріали щодо правопорушення за фактом підроблення документів, відповідальність за  яке передбачене ст.358 КК України, передані до ГУНП в Запорізькій області. Інформацію внесено до ЄРДР.

Управління ДМС у Запорізькій області