В Запоріжжі виявили індуса-нелегала, який пів року жебракував

В Запоріжжі виявили індуса-нелегала, який пів року жебракував

В Запоріжжі виявили індуса-нелегала, який пів року жебракував

Вчора на одному з вокзалів міста міграційники разом із представниками ОРУ АЧРУ Державної прикордонної служби України виявили громадянин Республіки Індія, який з початку січня цього року нелегально перебував на території України.

Чоловік прибув в Україну на навчання у 2012 році, але через стан здоров’я та скрутне матеріальне становище його родини, опинився у справжній пастці. За порушення умов контракту студента у грудні 2017 року було відраховано з навчання, після чого він мав протягом місяця залишити територію України.

Не маючи коштів на придбання авіаквитка для повернення на батьківщину, колишній студент жив на вокзалах та у знайомих. При цьому повідомити про свій жахливий матеріальний стан родині чоловік не наважувався.

Представники управління міграційної служби за допомогою громадськості знайшли індусу тимчасовий притулок в одній з релігійних общин міста Запоріжжя та разом із керівництвом учбового закладу повідомили родині студента про необхідність допомогти їх сину в придбанні авіаквитка для виїзду додому. 
У відношенні самого студента складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 203 КУпАП та прийнято рішення про примусове повернення до країни походження, яке невдовзі буде виконано.

Управління ДМС у Запорізькій області