В Запоріжжі вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

В Запоріжжі вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

В Запоріжжі вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Сьогодні, 14 грудня, у 32-і роковини введення в експлуатацію саркофагу на Чорнобильській атомній електростанції запоріжці біля пам’ятника Героям Чернобиля хвилиною мовчання вшанували загиблих та постраждалих у цій страшній аварії.

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, перший заступник голови облради Єгор Семенков, начальник УДМС України в Запорізькій області Олександр Харіна, представники міської влади, а також учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та представники громадськості.

Чорнобильська катастрофа торкнулася долі багатьох людей. Внаслідок аварії постраждали близько 5 мільйонів громадян, радіоактивно забрудненими стали майже 5 тисяч населених пунктів, у тому числі 2,2 мільйона осіб та більше 2 тисяч населених пунктів в Україні.

За даними Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, зараз на території Запорізької області проживають близько 7,6 тисячі осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. 

Пам'ять загиблих запоріжців, які віддали життя в ім’я порятунку Землі від ядерної катастрофи, вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Управління ДМС у Запорізькій області