В Запоріжжі затримали іноземця-нелегала, який втік з зали суду

В Запоріжжі затримали іноземця-нелегала, який втік з зали суду

В Запоріжжі затримали іноземця-нелегала, який втік з зали суду

Вчора працівниками відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС України в Запорізькій області до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців було доставлено двох громадян Азербайджану та Вірменії за не виконання ними рішення про примусове повернення.

Як з’ясувалося, нелегал-азербайджанець на весні цього року, після прийняття міськрайонним судом Якимівського району рішення про його примусове видворення та роз’яснення йому суті вказаної постанови суду , почав вести себе неадекватно, наголошуючи на тому, що він категорично не бажає знаходитися у пункті перебування іноземців і це є обмеженням його свободи. Після чого нелегал втік із приміщення суду та пів року переховувася від міграційників мандруючи по області.

Порушника було виявлено  рано вранці під час проведення операції «Мігрант» на оптовому ринку в Якиміському районі.

На разі працівниками міграційної служби оформлюються необхідні документи для перетину зазначеними особами кордону з метою видворення з території України.

Окрім цього, працівниками служби було здійснено процедуру видворення двох іноземців з Азербайджану та Молдови, які перебували у ПТПІ з квітня цього року без документів.

Спеціалістами Василівського та Веселівського районних відділів здійснено ряд заходів у взаємодії з Посольствами Азербайджану та Молдови для документування іноземців сертифікатами на повернення до батьківщини.

З метою забезпечення виконання рішень про примусове видворення, іноземці-порушники були передані працівникам Державної прикордонної служби у аеропорті Бориспіль та на КПП Маяки-Удобне.

Управління ДМС у Запорізькій області