В Запорізькій області перший ЦНАП розпочав надавати послуги з оформлення біометричних документів

В Запорізькій області перший ЦНАП розпочав надавати послуги з оформлення біометричних документів

В Запорізькій області перший ЦНАП розпочав надавати послуги з оформлення біометричних документів

Відсьогодні оформити біометричні документи - паспорт громадянина України у формі ID-картки та паспорт громадянина України для виїзду за кордон, можливо у Центрі надання адміністративних послуг міста Мелітополь (вул. Чернишевського,26).

З прийняттям безвізу черги на оформлення біометричних документів зросли в рази. Щоб полегшити життя мелітопольців місто закупило дві робочі станції, на яких відтепер мають змогу оформлювати сучасні документи європейського зразка близько 60 громадян щодня.

В урочистій презентації нового обладнання разом із мером міста Мелітополя Сергієм Мінько, заступником мера Іриною Рудаковою взяв участь і начальник управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області Олександр Харіна.

-  У зв'язку з можливістю безвізового в'їзду сьогодні на підрозділи міграційної служби дуже велике навантаження - збіглися два фактори: сезонність оформлення закордонних паспортів і безвіз. Якщо в минулому році за пів року ми оформили 39 тисяч паспортів, то в цьому вже 52, а до кінця року цей показник прогнозовано буде в два рази вищім. Відкриття такого центру в Мелітополі значно зменшить навантаження на міграційну службу у прийомі документів. Так, нам додасться роботи з обробки матеріалів, які тут будуть прийняті, але ми разом з вами працюємо для людей і наша мета якісне надання адміністративних послуг, особливо у напрямку зменшення черг, – зазначив Олександр Леонідович.

Заступник мера Ірина Рудакова відзначила, що основним суб'єктом надання послуг з оформлення паспортів, як і раніше залишається державна міграційна служба. Тобто тепер у місті для громадян будуть паралельно працювати дві установи – ЦНАП та міграційна служба .

Зараз відділення ЦНАП працює в тестовому режимі, запис здійснюється безпосередньо в центрі, де відразу видається талончик із зазначенням дня і часу прийому. У перспективі адмінцентр сподівається закупити ще одну робочу станцію.

Нагадуємо, що налагодження тісної співпраці із ЦНАП визначено одним  з основних пріоритетів у роботі міграційної служби, яка здійснює допомогу центрам в організації надання послуг та навчанні адміністраторів центрів по усій області.

Управління ДМС у Запорізькій області