УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В Запорізькій області провели рейд щодо виявлення порушників міграційного законодавства

В Запорізькій області провели рейд щодо виявлення порушників міграційного законодавства

В Запорізькій області провели рейд щодо виявлення порушників міграційного законодавства

15 червня співробітники Управління Державної міграційної служби в Запорізькій області спільно із працівниками ГУНП області, відділу організації запобігання нелегальній міграції Управління спільно із оперативними працівниками ОРУ АЧРУ, мобільної застави Бердянського прикордонного загону, із залученням батальйону поліції особливого призначення провели виїзну позапланову перевірку щодо виявлення іноземних громадян, які перебувають на території нашої держави з порушенням законодавства.

Перевірка тривала в Кам’янсько-Дніпровському районі області на великій торговій площадці біля села Водяне, де знаходиться ринок оптово-роздрібної торгівлі та перебуває велика кількість іноземців, які займаються купівлею овочів та фруктів. Усього на законність перебування в країні було перевірено більше 300 осіб, сто з яких іноземці.

За результатом роботи було виявлено 2 нелегальних мігранти - громадяни Вірменії та Азербайджану. Останній знаходився на території України без документів на право проживання та вчасно не покинув країну. Громадянин  Вірменії, намагаючись уникнути адміністративної відповідальності та ввести співробітників міграційної служби в оману, назвався іншим ім’ям свого знайомого, який має посвідку на постійне проживання в Україні. Працівниками відділу організації запобігання нелегальній міграції Управління спільно із оперативними працівниками ОРУ АЧРУ були проведені усі необхідні оперативні дії  для з’ясування особи іноземця та встановлення його законності перебування.

Стосовно порушників були складені адміністративні протоколи за ч.1 ст.203 КУпАП (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України)  та прийняті рішення про їх примусове повернення з України. Окрім цього було складено протокол за ст. 203 КУпАП та ст. 205 КУпАП.

На разі робота по виявленню порушників міграційного законодавства продовжується. Всі громадяни, які мають інформацію про таких порушників, можуть звернутись з інформацією до найближчого підрозділу міграційної служби чи за телефоном гарячої лінії Управління (061) 233-03-74.

Управління ДМС у Запорізькій області