Відомі підсумки профілактичних заходів «Мігрант» на Рівненщині

Відомі підсумки профілактичних заходів «Мігрант» на Рівненщині

Відомі підсумки профілактичних заходів «Мігрант» на Рівненщині

У Рівненській області підбили результати місячної роботи з протидії нелегальній міграції.

Профілактичні заходи під назвою «Мігрант»  упродовж серпня проводилися з метою перевірки дотримання іноземцями, особами без громадянства  та громадянами України які зобов'язані забезпечити виконання іноземцями правил перебування в Україні, міграційного законодавства, виявлення порушників та притягнення їх до відповідальності, запобігання та протидії нелегальній міграції.

Працівники міграційної служби спільно з правоохоронцями посилили роботу заради виявлення іноземців, які нелегально перебувають на території  Рівненщини.

Відомі  результати заходів. За порушення правил перебування в Україні  притягнуто до адміністративної відповідальності 42 іноземних громадянина, ( ч.1 ст.203 КУпАП) стосовно 27 з них прийнято рішення про  примусове повернення з України. Скорочено термін перебування 2 іноземцям.

Адмінвідповідальність нестимуть 11 громадян України, котрі сприяли іноземцям у порушенні міграційного законодавства (ст. 205 КУпАП).

У серпні Управління ДМС України в Рівненській області звернулося до міського суду із позовом про примусове видворення з України 3 громадян Азербайджану. Позовні вимоги щодо  двох осіб суд задовольнив - іноземцям доведеться покинути Україну.

Під час підготовки цільових профілактичних заходів на території області було прийнято рішення про поміщення громадянина Грузії до пункту тимчасового перебування осіб без громадянства, які незаконно перебували на території України, з метою встановлення його особи. Однак, підстави для подання адміністративного позову до суду відпали у зв`язку з тим, що іноземцю співробітниками ГУНП було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення (ч. 2 ст. 22 Закону України від 22.09.2011 № 3773-VI» Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».

Управління ДМС у Рівненській області