Відзначення Міжнародного дня мігранта на Рівненщині розпочали із участі у ранковому прямому ефірі…

Відзначення Міжнародного дня мігранта на Рівненщині розпочали із участі у ранковому прямому ефірі на телеканалі «UA:Рівне»

Відзначення Міжнародного дня мігранта на Рівненщині розпочали із участі у ранковому прямому ефірі на телеканалі «UA:Рівне»

18 грудня, з нагоди відзначення Міжнародного дня мігранта світовою спільнотою, Перший заступник начальника Управління ДМС України в Рівненській області Святослав Потейчук виступив у прямому ефірі ранкового блоку програми «Добрий ранок» на суспільному телеканалі «UA:Рівне».

Постійний рух населення, котрі залишають своє місце проживання, переїжджають в інший регіон всередині країни або ж за її межі, зумовлюють міграцію, а такі особи називаються мігрантами. Отож, з ведучими ранкової програми заступник керівника міграційної служби Рівненщини обговорював міграційний рух населення Рівненщини, враховуючи умови безвізового режиму.

 Під час розмови відзначили тенденції еміграції й імміграції нашого регіону та зупинилися на громадянах інших країн, котрі набули громадянство України, і тепер трудяться у нашій державі.

Яскравим прикладом прийняття до громадянства України  є вихідець із Палестини Мохаммед Тімраз. Він вже понад 7 років своєю лікувальною практикою допомагає ставати на ноги нашим військовослужбовцям, адже працює завідувачем відділення фізіотерапії та лікувальної фізкультури Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни. Звернувшись до УДМС України в Рівненській області, лікар у 2016 році набув громадянство України і нині є гідним представником нашої держави.

«Лишень з початку року на обліку УДМС Рівненщини перебуває близько 4 тисяч іноземців. А з питань громадянства прийнято 386 матеріалів за період із січня по листопад 2018 року.» - зазначив Святослав Потейчук.

«Це свідчення успішної реалізації  Стратегії державної міграційної політики України, направленої на відповідність міжнародних стандартів та міжнародних зобов`язань, - резюмував Перший заступник начальника УДМС, - але основним чинником успішної міграційної політики нашої держави завжди буде дотримання міграційного законодавства».

Управління ДМС у Рівненській області