Виконуюча обов’язки начальника міграційної служби Вінниччини поспілкувалася зі слухачами радіокомпанії…

Виконуюча обов’язки начальника міграційної служби Вінниччини поспілкувалася зі слухачами радіокомпанії «Місто над Бугом»

Виконуюча обов’язки начальника міграційної служби Вінниччини  поспілкувалася зі слухачами радіокомпанії «Місто над Бугом»

15 серпня 2018 року, в приміщені радіокомпанії «Місто над Бугом», виконуюча обов’язки начальника міграційної служби Вінниччини Ратушна Антоніна довела до мешканців обласного центру про стан міграційної ситуації, які відбуваються на теренах міста Вінниці та області в цілому.

Ратушна Антоніна повідомила слухачам про ситуацію, яка склалася із друком паспортів громадян України для виїзду за кордон упродовж 2017-2018 років.

Фактично, з липня цього року «Поліграфкомбінат «Україна» вчасно опрацьовує замовленні заяви громадян на виготовлення паспортних документів, та будь-яких проблем з їх отримання не має.

На сьогодні паспортні документи оформляються у встановлені законодавством терміни, тобто не пізніше 7-ми робочих днів (термінові) та 20-ти робочих днів (у регламентному режимі).

Ратушна Антоніна повідомила слухачам, що за сім місяців поточного року підрозділами УДМС області оформлено понад 93 тисяч заяв-анкет на закордонні паспорти та більш ніж 27 тисяч заяв на паспорти громадянина України у вигляді ІД-карток.

Окремо було доведено про зміни законодавства у міграційних процесах, документи, які необхідно мати громадянам на оформлення паспортних документів, прийому до громадянства України, вартості адміністративних послуг, графіків роботи, тощо.

Ратушна Антоніна повідомила слухачам, що документи на оформлення паспортів можна подавати у 34 підрозділи міграційної служби,  4 ЦНАПи та Вінницької філії ДП «Документ».

У поточному році, за сприяння  обласного Управління відкрито Центри надання адміністративних послуг у м. Калинівка та с. Агрономічне, які вже здійснюють прийом з оформлення паспортів. Такі Центри найближчим часом планується відкрити і у містах Бар, Жмеринці, Козятині, Немирові та селі Якушинці.

Повідомлено, що Управлінням міграційної служби ініційовано та проведено ряд спільних заходів з ГУ Національної поліції, УСБУ та Державною прикордонною службою по протидії незаконній міграції. Зокрема, протягом цього місяця в області проводиться оперативно-профілактичне відпрацювання під умовною назвою «Мігрант».

Ратушна Антоніна повідомила слухачам, що Управління міграційної служби Вінниччини  постійно здійснює належну і відповідну реалізацію державної політики з питань міграції та надання якісних адміністративних послуг. Веде тісну співпрацю з органами місцевого самоврядування, у частині надання методичної та практичної допомоги щодо відкриття нових Центрів надання адміністративних послуг, тощо.

Управління ДМС у Вінницькій області