Вінниччина зустрічає паломників з Ізраїлю

Вінниччина зустрічає паломників з Ізраїлю

Вінниччина зустрічає паломників з Ізраїлю

Щороку восени у місті Умані відбувається паломництво євреїв-хасидів до могили засновника хасидизму – рабби Нахмана (04.04.1772 – 16.10.1810р.р.).        У цей же час паломниками відзначається свято Рош-Га-Шана.

Вінницький аеропорт, разом з іншими здійснює прийом авіарейсів з відвідувачами святинь, які прибувають до України. 

Цього року з 20 вересня через міжнародний пункт пропуску державного кордону в аеропорту «Вінниця» планується прийняти понад 2 тисяч паломників.

Вже прибувають авіарейсів з Ізраїлю до Вінницького аеропорту.     

У зв’язку з прибуттям великої кількості іноземців, в аеропорту та області забезпечено посилені заходи щодо охорони громадського порядку силами співробітників ГУ національної поліції, безпеки дорожнього руху, пожежної безпеки та вживаються інші заходи щодо недопущення вчинення злочинних проявів. Паломники відправлятимуться з аеропорту на автобусах, які супроводжуються екіпажами співробітників безпеки дорожнього руху ГУ НП за межі області.

Разом з тим метою паломників є відвідування не лише м. Умані, а й релігійної святині – поховання хасидського діяча рабина Натана Штерн-Герца Бен Нафталі-Герца, яке розташоване в містечку Брацлав Немирівського району, святиню у смт. Меджибіж Хмельницької області та кладовище у м. Бердичеві.

З метою дотримання вимог законодавства про правовий статус іноземців, охорони громадського порядку і безпеки, недопущення ускладнення обстановки під час перебування паломників на території області ситуація цілком контролюється завдяки плідній, цілодобовій співпраці між співробітниками ГУ НП, УДМС та прикордонниками.  

Наприкінці вересня планується вибуття іноземних громадян з території України, яке також буде проведено належним чином зазначеними вище органами.

Управління ДМС у Вінницькій області