Випускникам загальноосвітніх навчальних закладів Черкащини потрібно заздалегідь подбати про оформлення…

Випускникам загальноосвітніх навчальних закладів Черкащини потрібно заздалегідь подбати про оформлення ID-карток

Випускникам загальноосвітніх навчальних закладів Черкащини потрібно заздалегідь подбати про оформлення   ID-карток

Випускникам загальноосвітніх навчальних закладів необхідно подбати заздалегідь про оформлення паспорта громадянина України у формі картки (ID), який видається кожному громадянину України підрозділами міграційної служби після досягнення 14-річного віку. Адже паспорт − один із необхідних документів для здійснення реєстрації для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, яка цьогоріч триватиме з 6 лютого до 19 березня.

Для оформлення ID-картки потрібно зібрати необхідні документи (детальніше за посиланням: https://dmsu.gov.ua/poslugi/pasport-gromadyanina-ukrajni/id-vidacha-pasporta-gromadyanina-ukrajni-u-formi-kartki-po-dosyagnennyu-14-richnogo-viku-vpershe.html) та звернутися до підрозділу міграційної служби за зареєстрованим місцем проживання.

Нагадуємо, що у територіальних підрозділах Управління ДМС України в Черкаській області впроваджено електронну чергу, запис до якої можна здійснити:

  • через термінал у підрозділах міграційної служби. Мешканцям Придніпровського району м. Черкаси для отримання талону з обраною датою та часом прийому необхідно звернутися до Придніпровського РВ у м. Черкаси за адресою: вул. Байди Вишневецького, 32 а; жителям  Соснівського району м. Черкаси  та Черкаського району – до Соснівського РВ у м. Черкаси та Черкаського РС відповідно за адресою: вул. Смілянська, 116.
  • через онлайн-сервіс «Електронна черга» на сайті Державної міграційної служби України за посиланням: https://dmsu.gov.ua/services/online.html. Сервіс доступний для всіх жителів Черкаської області. Достатньо обрати підрозділ міграційної служби відповідно до зареєстрованого місця проживання, дату та час відвідування підрозділу, отримати відповідне СМС-повідомлення.

Подати документи на оформлення ID-картки у підрозділах міграційної служби, які знаходяться у районних центрах Черкащини, можливо й у порядку «живої» черги (окрім Придніпровського РВ у м. Черкаси, Соснівського РВ у м. Черкаси та Черкаського РС УДМС України в Черкаській області), адже кількість доступних місць для попереднього запису через онлайн-сервіс обмежена.

Адміністративна послуга безоплатна для громадян, які досягли 14-річного віку, та отримують паспорт громадянина України вперше.

Випускники загальноосвітніх навчальних закладів, які вчасно подбали про оформлення ID-карток, у встановлені законодавством терміни стануть не тільки власниками сучасних біометричних паспортів громадян України, а й матимуть змогу зареєструватися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2018 року.

Управління ДМС у Черкаській області