Виявлену в Івано-Франківську группу нелегалів і депортовано за межі країни

Виявлену в Івано-Франківську группу нелегалів і депортовано за межі країни

Виявлену в Івано-Франківську группу нелегалів і депортовано за межі країни

Цими днями правоохоронні органи та Державна міграційна служба завершили комплекс спеціальних заходів під умовною назвою  «Мігрант», спрямованих на виявлення нелегальних мігрантів та осіб, що порушують правила перебування іноземців в Україні. В ході проведення операції на території Івано-Франківщини виявлено 50 нелегальних мігрантів. Стосовно 13 іноземців, які ухилялися від виконання рішень про примусове повернення в країни походження, за позовами Управління ДМС України в Івано-Франківській області судами прийнято рішення про примусове видворення з України. 25 іноземцям з числа виявлених нелегальних мігрантів на різні періоди заборонено в’їзд в Україну.

До слова, працівники міграційної служби забезпечили виконання  рішень судів про примусове видворення за межі України групи з 8 осіб  - громадян Індії, які у вересні минулого року через міжнародний аеропорт «Одеса» прибули на територію України за одноразовими короткостроковими візами терміном дії 15 діб, нелегально проживали в різних регіонах України та мали намір надалі незаконно потрапити до країн Європейського Союзу. Наприкінці серпня працівники міграційної служби та поліції виявили нелегальних мігрантів в одному з помешкань в Івано-Франківську.

За час проведення заходів під умовною назвою «Мігрант» в Івано-Франківській області за порушення міграційного законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 108 осіб, на яких накладені штрафні санкції. З правопорушників стягнуто штрафів на загальну суму майже 140 тисяч гривень.

Управління ДМС в Івано-Франківській області