Володимир Рудницький взяв участь у роботі десятої сесії Чернігівської обласної ради

Володимир Рудницький взяв участь у роботі десятої сесії Чернігівської обласної ради

Володимир Рудницький взяв участь у роботі  десятої сесії Чернігівської обласної ради

22 серпня 2017 року перший заступник начальника УДМС України в Чернігівській області Володимир Олександрович Рудницький взяв участь у десятій сесії   Чернігівської обласної ради сьомого скликання.

Розпочав пленарне засідання голова обласної ради Ігор Вдовенко з приємної місії – відзначив за заслуги перед Українським народом  та вручив Почесні Грамоти Верховної Ради України голові Срібнянської районної ради Олені Панченко та директору ПП «Агропрогрес» із села Горбачі Бобровицького району, Михайлу Шумейку.

Після затвердження порядку денного засідання народні обранці приступили до розгляду внесених на пленарне засідання питань.

Першим відповідно до частини 3 статті 6 Закону України «Про прокуратуру» заслухали прокурора області Володимира Комашка, який звітував депутатам про результати діяльності упродовж 2017 року очолюваної ним правоохоронної структури. Зокрема прокурор області наголосив на посиленні боротьби правоохоронців з лісовою мафією, рейдерським захватом сільгоспугідь, з корупцією у владних ешелонах регіону, з наркотрафіком і незаконним обігом алкоголю, з бандитизмом, шпигунством і сепаратизмом, іншими протиправними проявами в суспільстві. Як результат, цілеспрямовані дії проти злочинності сприяють профілактиці криміногенної ситуації, зростанню кількості справ, направлених у суди, які все частіше ізолюють корупціонерів та кримінальних елементів подалі від суспільства.

Далі депутати  розглянули та прийняли проекти бюджетних рішень, про які доповів директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко.

Після чого народні обранці затвердили Звіт про виконання обласного бюджету за І півріччя 2017 року. Варто зазначити, що обсяг доходів загального і спеціального фондів обласного бюджету за цей період (із трансфертами) становить 3 245 599,1 тис. грн (62,5% до річних бюджетних призначень), а це порівняно з аналогічним періодом минулого року на 1 397 388,7 тис. грн або в 1,8 раза більше ніж  минулого року.

Далі, відповідно до порядку денного, народні обранці внесли зміни до рішення обласної ради від 20 грудня 2016 року № 3-7/VII «Про обласний бюджет на 2017 рік», а також до обласної Програми покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин та правоохоронних органів, які беруть участь в антитерористичній операції та дислокуються на території Чернігівської області, на 2017 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 20 грудня 2016 року.

Цього ж сесійного дня  депутати прийняли  поправки до Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей у Чернігівській області на 2017-2018 роки. Внесення змін до цього документа дасть можливість, за рахунок додаткових фінансових ресурсів з обласного бюджету, посилити соціальну підтримку бійців-добровольців АТО .

Також народні обранці затвердили Антикорупційну програму Чернігівської обласної ради на 2017 рік та Програму розвитку рибного господарства Чернігівської області на 2018 – 2020 роки.

Далі депутати ухвалили важливе для регіону рішення - «Про створення комунального підприємства «Надра Чернігівщини» Чернігівської обласної ради». Мета його діяльності - раціональне використання надр, охорона навколишнього природного середовища, забезпечення економічного і соціального розвитку територіальних громад області, залучення до цього процесу місцевого населення, створення додаткових робочих місць, ефективна співпраця з комерційними структурами за спецдозволами на видобуток корисних копалин загальнодержавного і місцевого значення, додаткове надходження коштів до місцевого бюджету, створення умов для регульованого видобутку, унеможливлення незаконного використання надр Чернігівщини.

Загалом, цього сесійного дня народні  обранці розглянули понад 60 питань. Втім,  обговорення питань, які стосувались кадрової політики депутати  перенесли на чергове пленарне засідання.

Управління ДМС у Чернігівській області