Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Щороку, починаючи з 2014 року, 30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році з метою підвищення інформованості громадськості про цю глобальну проблему і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

З цієї нагоди працівники УДМС у Херсонській області спільно з громадськими організаціями та виконавчими органами взяли участь у заході під гаслом #ПротиДІЙ торгівлі Людьми, що пройшов по всій території України. За підтримки Міністерства соціальної політики України та Міжнародної організації міграції і Координатора проектів ОБСЄ в Україні на  прос. Ушакова біля кінотеатру КЗ «Україна» було організовано акцію «Інтерактивна гра Лабіринт», в якій охоче брали участь мешканці Херсону. Сценарії гри змодельований на основі реальних історій вербування та мають на меті розвиток критичного ставлення до сумнівних пропозицій працевлаштування, аналітичного мислення в ситуаціях емоційного тиску та перевірки власних знань щодо правил безпечної міграції та працевлаштування за кордоном.

Пам’ятайте! Потрапити у пастку торгівців людьми можна не лише за кордоном, а й у межах своєї країни! Володіння інформацією і її усвідомлення допоможе уникнути цієї небезпеки. Будьте пильними!

Управління ДМС у Херсонській області