УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Всеукраїнський тиждень права на Житомирщині

Всеукраїнський тиждень права на Житомирщині

Всеукраїнський тиждень права на Житомирщині

В Україні, в рамках Всеукраїнського тижня права, з 4 по 10 грудня відбулись заходи, приурочені до Дня прав людини.

10 грудня цього року минуло 70 років прийняття Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй Загальної декларації прав людини. На той час вона мала рекомендаційний характер, містила 30 статей і була перекладена на 375 мов та діалектів. Через інституції міжнародних угод, регіональних та національних конституцій і законів був уточнений і розвинутий її зміст.

До проведення Всеукраїнського тижня права активно долучилися і працівники обласного Управління Державної міграційної служби та її територіальних підрозділів.

В рамках Тижня, в учнівських та студентських колективах організовано й проведено низку право-освітніх заходів.

Для учнівської та студентської молоді проведені цикл лекцій, присвячених проблематиці прав людини, захисту прав учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб,  роз’яснені вимоги законодавства України у сфері міграції.

7 грудня, у навчальних закладах області за участю працівників міграційної служби Житомирщини відбувся Всеукраїнський урок «Права людини» - з нагоди 70-річниці проголошення Загальної декларації прав людини.

У Житомирському національному агроекологічному університеті відбувся круглий стіл  «Права людини в Україні та світі. Міграційні процеси», у роботі якого взяла участь начальник юридичного відділу Управління ДМС в області Олена Юхимчук з доповіддю   «Імплементація міграційного законодавства України до Європейського союзу».

Заходи, які проводились на Житомирщині в рамках Всеукраїнського тижня права, висвітлені в засобах масової інформації та телебаченні.

 

Управління ДМС у Житомирській області