Всеукраїнський тиждень права у Луганській області - продовження заходів

Всеукраїнський тиждень права у Луганській області - продовження заходів

Всеукраїнський тиждень права у Луганській області - продовження заходів

06 грудня  2018 року у приміщені “Рубіжанського навчально-реабілітаційного центру “Кришталик” начальником Рубіжанського міського відділу Державної міграційної служби України в Луганській області Стотченко Оленою Валентинівною було проведено  бесіду з учнями центру. Це не перша зустріч з вихованцями даної школи. Міграційна служба України завжди стоїть на шляху  прозорого та доступного надання адміністративної послуги всім громадянам України. В даній школі навчаються діти з вадами зору, а також діти, батьки яких ведуть асоціальний образ життя. Але враховуючи і навіть на ці обставини на кожного  громадянина України поширюються “Права людини”, навіть як що це неповнолітня дитина.

Цього  разу зустріч пройшла з учнями старших класів. Деякі з них вже отримали перший та головний документ — паспорт громадянина України з безконтактним електронним носієм у вигляді ID-карти. Деякі ще не встигли завітати до міграційної служби.

На цій зустрічі діти мали можливість задати всі питання, які їх турбували. Особливу увагу загострили на більш складні питання ті учні, батьки яких не беруть участь в вихованні своїх дітей. Але це не є перепоною для отримання документів. Найбільший інтерес діти проявили до розповіді, як вони мають скористатися правилами безвізового режиму, бо більшість з них цього року вперше поїде за кордон, а саме до  Австрії, за запрошенням Австрійської сторони.

На прикінці зустрічі кожному з  присутніх була вручена  пам’ятка для осіб, які бажають скористатись правилами безвізового  режиму.

***

До проведення Всеукраїнського тижня права активно долучилися працівники Сєвєродонецького МВ УДМС України в Луганській області.

З 4 по 10 грудня в нашій державі проходять заходи в рамках Всесвітнього тижня права, з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

5 грудня 2018 року була організована робоча зустріч з директором середньої загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів м. Сєвєродонецька, вчителями та учнями під час якої були проведені тренінги, на яких обговорили права та обов'язки людини та приділи особу увагу щодо оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки.

Під час зустрічі були розглянуті такі питання:

Які необхідні документи для оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки у зв'язку з досягненням 14-16 річного віку?

Які необхідні документи для оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки у зв'язку з втратою паспорта?

Чи можна отримати паспорт  громадянина України у формі ID-картки не за місцем реєстрації?

Чи можливо використовувати паспорт громадянина України у формі картки замість паспорта громадянина України для виїзду за кордон?

Слухачі були ознайомлені:

- з законодавством, що регулюють надання послуги з оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки;

- терміном розгляду заяв, щодо оформлення паспорта громадянина України;

- строком дії документа, що є результатом отримання послуги;

- підставами для відмови у наданні послуги.

З директором школи було вирішено питання щодо організації прийому учнів, які досягли 14-річного віку, для оформлення паспортів громадянина України у формі картки.

***

06.12.2018  року  співробітниками Марківського РВ Управління ДМС у Луганській області проведено лекцію  з учнями 7-9 класів Марківської гімназії на тему: «Права людини в сучасному світі».

Під час проведення лекції було висвітлено питання актуальності дотримання прав людини, що обумовлено фактом її існування в цивілізованому суспільстві, та необхідністю узгоджувати свободу окремої людини зі свободою інших членів суспільства.

Також з учнями на тему лекції було проведено правовий конкурс щодо знання основних прав і свобод  людини.

Управління ДМС у Луганській області