Всеукраїнський тиждень права у Луганській області

Всеукраїнський тиждень права у Луганській області

Всеукраїнський тиждень права у Луганській області

В Луганській області проведено ряд заходів в рамках проведення «Всеукраїнського тижня права».

Зокрема, у приміщенні Штормівської ЗОШ I-III ступенів Новоайдарського району відбулася зустріч за участю начальника Новоайдарського РВ УДМС у Луганській області Євдокимовою Л.І. з учнями 9-11-го класу Штормівської ЗОШ I-III ступенів Новоайдарського району з тематикою «ID картка важливий документ в житті кожної людини». Особливу увагу було приділено темі документування учнів випускних класів та дітей, які досягли чотирнадцяти років, паспортом громадянина України у формі ID картки, щодо підготовки майбутніх випускників до здачі ЗНО.

В "Станично-Луганській спеціалізованій школа №2 І-ІІІ  ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів ім.П.В. Балабуєва" з учнями 9 класу був проведено урок: "Що означає бути громадянином своєї держави". Представником Станично-Луганського РВ УДМС України в Луганській області були розкриті питання що таке "громадянство" та правові підстави отримання паспорта громадянина України.

В приміщенні Біловодської ЗОШ № 2 була проведена зустріч з педагогічним колективом та учнями 9-11 класів, щодо оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Було наголошено, що пріоритетом для Державної міграційної служби є документування учнів загальноосвітніх шкіл паспортами з БЕН, а також оформлення учням паспорта громадянина України для виїзду за кордон, що дозволить їм в подальшому подорожувати та навчатись в країнах Євросоюзу.

Також головним спеціалістом Старобільського РВ УДМС України в Луганській області була проведена зустріч за круглим столом з працівниками комунальної установи «Старобільський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)». Тема зустрічі: «Права людини, які забезпечують захист гідності та свободи».

Управління ДМС у Луганській області