Всеукраїнський тиждень права в навчальних закладах за участі міграційної служби на Херсонщині

Всеукраїнський тиждень права в навчальних закладах за участі міграційної служби на Херсонщині

Всеукраїнський тиждень права в  навчальних закладах за участі міграційної служби на Херсонщині

Традиційно на Всеукраїнському тижні права спеціалісти по роботі з іноземцями проводять у вищих навчальних закладах лекції на яких висвітлюють теми, що актуальні для іноземних студентів.

Протягом 6-7 грудня такі зустрічі відбулися в Херсонській державній морській академії  та Херсонському державному університеті, кожен із навчальних закладів налічує понад 100  іноземців. Студентів цікавило багато питання, деякі з них це порядок оформлення посвідок на тимчасове проживання у вигляді картки з безконтактним електронним носієм, а також як після закінчення навчання можна продовжити легально перебувати на території України та по можливості отримати посвідку на постійне проживання та інші.

Нагадуємо, що з 4 грудня в міграційній службі почали приймати іноземних громадян на оформлення біометричних посвідок на постійне проживання.

 

 6-7 грудня спеціалісти територіальних підрозділів Управління Державної міграційної служби Херсонської області завітали до Нижньосірогозької ЗОШ І-ІІІ ст. та Олешківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 4 задля проведення відритих уроків до Всеукраїнського тижня права. Основні теми, які висвітлювали для учнів – це «Я громадянин правової держави», «Виповнилося 14 років – зобов’язаний отримати паспорт», «Функції та задачі, які покладено на Державну міграційну службу України» та ін.

Актуальною темою для учнів було вперше оформлення паспорта громадянина у вигляді ID-картки після досягнення 14-річного віку, оскільки його копію потрібно подавати в комплекті документів для реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання. А також паспорт є актуальним для тих школярів, які 2019 року планують вступати на молодшого спеціаліста чи молодшого бакалавра після 9-го класу.

Управління ДМС у Херсонській області