Харківська область успішно завершила операцію з виявлення іноземців та осіб без громадянства, які…

Харківська область успішно завершила операцію з виявлення іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України

Харківська область успішно завершила операцію з виявлення іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України

З 13 по 25 липня 2017 року на території Харківської області проводився профілактичний захід з виявлення іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України.

В ході проведення практичного етапу працівниками ГУДМС України в Харківській області відпрацьовано велику кількість речових та продовольчих ринків та торгівельних майданчиків, розташованих на території Харківської області.

З метою більш ефективної роботи під час проведення профілактичного заходу, на території Харківської області до проведення відпрацювання були залучені працівники УСБ України в Харківській області та співробітники управління патрульної поліції України в Харківській області згідно підписаних планів взаємодії між вищезазначеними підрозділами. Крім того, активну участь у проведенні операції брали представники громадської організації «Східний корпус».

Підвівши підсумки проведення профілактичного заходу з виявлення нелегальних мігрантів на території Харківської області, працівниками ГУДМС України складено 376 адміністративних протоколів за ст. 203-206 КУпАП.  Прийнято 168 рішень про примусове повернення іноземних громадян з території України, з яких 49 супроводжувались забороною в’їзду на територію України. Також поміщено до ПТПІ 3 іноземних громадян.

Відділ протидії нелегальній міграції ГУДМС України у Харківській області продовжує працювати в цьому напрямку не тільки в межах операції спільно з працівниками інших правоохоронних структур Харківської області. «Боротьба з нелегальною міграцією на території України є одним з найважливіших пріоритетів в роботі служби в цілому», - зазначають у Головному управлінні ДМС України у Харківській області.

Головне управління ДМС у Харківській області