Харківську область відвідали спостерігачі Місії ОБСЄ

Харківську область відвідали спостерігачі Місії ОБСЄ

Харківську область відвідали спостерігачі Місії ОБСЄ

6 червня серпня 2017 року Головне управління ДМС України у Харківській області відвідали представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

На початку зустрічі міжнародні спостерігачі розповіли про структуру та головні завдання Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Це, насамперед, здійснення моніторингу за дотриманням Мінських домовленостей, дотриманням прав людини, моніторинг соціально-економічної та гуманітарної ситуації на Сході України.

Метою зустрічі було обговорення поточної ситуації з видачею біометричних паспортів громадянина України для виїзду за кордон. Під час наради, керівництво ГУДМС України в області ознайомило спостерігачів з поточною ситуацію щодо міграційних напрямків у Харківській області та надали статистичні дані відносно роботи служби в цьому напрямку. 

Спеціальна Моніторінгова Місія ОБСЄ була розгорнута в Україні  на запрошення Уряду України та одностайної згоди усіх 57 країн – членів ОБСЄ. Робота спостерігачів спрямована на зниження напруженості та сприяння миру, стабільності та безпеки.

Головне управління ДМС у Харківській області