УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

З метою підтримки постраждалих від торгівлі людьми міграційники взяли участь у флешмобі

З метою підтримки постраждалих від торгівлі людьми міграційники взяли участь у флешмобі

З метою підтримки постраждалих від торгівлі людьми міграційники взяли участь у флешмобі

З метою підтримки постраждалих від торгівлі людьми міграційники взяли участь у флешмобі, проведений студентами політехнічного коледжу КНУ імені М.Остроградського. Вулична акція відбулася в Горішніх Плавнях за ініціативи всесвітньої організації А21 та управління у справах сім’ї, молоді та спорту ПОДА.

Учасники акції прослухали історії українців, які були жертвами торгівлі людьми, інформацію про попередження даного злочину та рекомендації як діяти в разі втрапляння до тенет сучасних работорговців.

Участь у проведенні заходу взяли працівники міграційної служби міського відділу в області та Горішньоплавнівської філії Полтавського обласного центру зайнятості. Фахівець міграційної служби Яна Блощинська розповіла учасникам акції: «Для покращення інформування жителів міста щодо можливих ризиків під час перебування за кордоном в підрозділі міграційної служби наявні інформаційні буклети з практичними рекомендаціями як не стати жертвою торговців людьми та що робити, якщо така ситуація виникла з Вами чи Вашими близькими».

У випадку, якщо людина стала жертвою торгівлі людьми, варто звертатися до консульських установ України в країні, не території якої відбуваються злочинні дії за відповідним телефоном гарячої лінії. В Україні діє єдиний короткий номер 527, що можна набрати з мобільного.

Фахівці радять перед будь-яким виїздом за кордон домовитися з близькими про так зване "кодове слово" – сигнал, що людина потрапила в біду за кордоном. Адже буває, що злочинці дають можливість жертві телефонувати додому, але контролюють усі розмови.

527 та 0-800-505- 501 номери телефону Національної безкоштовної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів.

Управління ДМС у Полтавській області