З початку року на запоріжчині виявлено 294 нелегальні мігранти

З початку року на запоріжчині виявлено 294 нелегальні мігранти

З початку року на запоріжчині виявлено 294 нелегальні мігранти

В Запорізькій області закінчилися цільові профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант», які тривали з 20 липня по 31 серпня. Заходи проводилися працівниками УДМС України в Запорізькій області спільно із співробітниками ГУНП в Запорізькій області, Бердянського прикордонного загону.

Головною метою проведених заходів є протидія злочинності, у тому числі нелегальній міграції, та проведення превентивної і профілактичної діяльності, спрямованої на запобігання вчиненню правопорушень іноземцями та особами без громадянства.

Підготовчий етап включив в себе проведення міжвідомчих нарад, на яких були визначені основні завдання та пріоритетні напрями роботи, розроблений дієвий механізм вирішення проблемних питань.

У ході  реалізації практичної фази заходів із залученням представників задіяних служб з метою виявлення іноземців та осіб без громадянства, які порушують законодавство, були проведені перевірки продовольчих та речових ринків, гуртожитків, готелів, залізничних вокзалів, автостанцій, навчальних закладів тощо, щодо перевірки документів на предмет дотримання іноземцями та особами без громадянства законності перебування на території України.

За результатами проведених заходів працівниками територіальних підрозділів УДМС в області виявлено 30 нелегальних мігрантів, у відношенні яких прийняті рішення про примусове повернення, із них 10 рішень супроводжувались забороною в’їзду в Україну на 3 роки. Виконано 2 рішення про примусове повернення.

За позовами про примусове видворення з України територіальних підрозділів Управління Орджонікідзевським та Комунарським районними судами м. Запоріжжя прийнято 2 рішення про примусове видворення, з яких 1 рішення виконано.

Усього за період проведення операції було виявлено 60 нелегальних мігрантів та задокументовано 175 порушень законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства за ознаками ч. 1 ст. 203 КУпАП.

Зауважуємо, що роботу за цим напрямом міграційники запоріжчини ведуть постійно. Так, з початку року  виявлено 294 нелегальних мігрантів, з них прийнято 282 рішення про  примусове повернення до країни походження та щодо 12 іноземців – про примусове видворення за межі України. Складено 842 адміністративних протоколів за статтями 203-206 КУпАП.

Управління ДМС у Запорізькій області