За чотири місяці поточного року міграційною службою запоріжчини було оформлено вже 60124 біометричних…

За чотири місяці поточного року міграційною службою запоріжчини було оформлено вже 60124 біометричних закордонних паспорта

За чотири місяці поточного року міграційною службою запоріжчини було оформлено вже 60124 біометричних закордонних паспорта

Про це сьогодні в студії програми «Тема дня» розповів телеглядачам запорізького суспільного телеканалу начальник УДМС України в Запорізькій області Олександр Харіна.

Як зазначив очільник служби області після підписання Україною безвізового режиму попит на оформлення закордонних паспортів значно зріс і досі не пішов на спад и якщо у 2016 році службою області було оформлено 81 тисячу паспортів для виїзду за кордон, то у 2017 вже майже 140 тисяч. При цьому міграційна служба намагається зробити усе, щоб поліпшити надання адміністративних послуг громадянам. Так більше року усі підрозділи у Запоріжжі та області оснащенні необхідним обладнанням для оформлення паспортів нового зразка і громадяни можуть звертатися за отриманням цієї послуги у будь-який зручний відділ служби, незалежно від місця реєстрації.

На разі , після впровадження другої лінії з виготовлення закордонних паспортів на поліграфкомбінаті, поступово зменшуються і терміни виготовлення документів: на сьогодні друк нетермінового паспорта зменшився до двох з половиною місяців, а терміновий складає два тижні.

Начальник Управління застеріг запоріжців від сумнівних пропозицій оформити документ через посередників «за три дні» чи купити талони на оформлення паспорта. «Так як оформити паспорт у такі скорочені терміни технічно не можливо, а талон на електронну чергу є іменним і скористатися ним стороння людина не зможе - такі пропозиції можуть робити лише шахраї. У випадку такого незаконного співробітництва ви не лише не отримаєте бажаний паспорт, а й втратите власні кошти, - підсумував Олександр Харіна».  

Управління ДМС у Запорізькій області