За минулий рік запорожці оформили майже 49 тисяч внутрішніх ID-паспортів

За минулий рік запорожці оформили майже 49 тисяч внутрішніх ID-паспортів

За минулий рік запорожці оформили майже 49 тисяч внутрішніх ID-паспортів

Про це в прямому ефірі радіо «Запоріжжя-FM» у програмі «Тема дня» розповів начальник УДМС України в Запорізькій області Олександр Харіна.

 «За минулий рік до територіальних підрозділів міграційної служби Запоріжжя звернулося 48900 бажаючих оформити собі паспорт європейського зразка, із них терміновим оформленням скористалися 6237 запорожців, інші оформлювали внутрішній документ у звичному режимі, - зазначив начальник Управління».

Для оформлення документа нового зразка необхідно вперше звертатися до підрозділу міграційної служби за місцем реєстрації. Надалі, після внесення даних про особу до Єдиного державного демографічного реєстру, для зміни, відновлення втраченого документа тощо можна буде подавати документи до будь-якого підрозділу міграційної служби на всій території України. 

Очільник служби області нагадав слухачам, що у минулому році влада Туреччини визнала внутрішній український паспорт нового зразка в якості проїзного документа для поїздок громадян України до Туреччини.

Під час ефіру відбувалося голосування на предмет відношення жителів Запоріжжя до сучасних паспортів. За його результатами більшість опитуваних відзначили, що вже оформили собі такий документ або збираються це зробити найближчим часом.

Варто зазначити, що на сьогодні  бов’язкової заміни паспорта громадянина України на документ нового зразка не передбачено. Процес заміни паспортів-книжечок на нові паспорти-картки відбуватиметься протягом щонайменше 4 років. При цьому люди,  можуть при бажанні, продовжувати користуватися паперовим паспортом – він дійсний на весь термін своєї дії.

Управління ДМС у Запорізькій області