За останній час на Прикарпатті виявлено майже чотири десятки нелегальних мігрантів

За останній час на Прикарпатті виявлено майже чотири десятки нелегальних мігрантів

За останній час на Прикарпатті виявлено майже чотири десятки нелегальних мігрантів

Цими днями внаслідок проведення спеціальних заходів працівники УДМС в Івано-Франківській області у взаємодії з оперативниками поліції  виявили групу з 8 осіб  - громадян Індії, які у вересні минулого року прибули в Одесу, а останніх два тижні винаймали помешкання  в Івано-Франківську. Як уже з’ясовано, ці іноземці перебували в Україні понад встановлений строк, відтак щодо них  складено адміністративні протоколи за статтею 203 КУпАП - порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні, та прийнято рішення про примусове повернення   в країну походження.

В даний час на території всієї країни правоохоронні органи та Державна міграційна служба проводять комплекс спеціальних заходів під умовною назвою  «Мігрант», спрямованих на виявлення нелегальних мігрантів та осіб, що порушують правила перебування іноземців в Україні. В ході проведення операції на території Івано-Франківщини виявлено майже чотири десятки нелегальних мігрантів. Прийнято рішення про примусове повернення цих осіб у країни походження, натомість  5 іноземців за рішенням суду примусово видворені  за межі нашої країни. Двом третинам з числа виявлених нелегальних мігрантів на різні періоди заборонено в’їзд в Україну.

За час проведення заходів під умовною назвою «Мігрант» в Івано-Франківській області за порушення міграційного законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто понад 90 осіб, на яких накладені штрафні санкції. З правопорушників стягнуто штрафів на загальну суму 120 тисяч гривень.

Управління ДМС в Івано-Франківській області