За результатами проведення спільної операції на Буковині виявлено 27 «нелегалів»

За результатами проведення спільної операції на Буковині виявлено 27 «нелегалів»

За результатами проведення спільної операції на Буковині виявлено 27 «нелегалів»

В період з 13 по 23 липня 2017 року на території Чернівецької області спільно з працівниками Чернівецького прикордонного загону, ГУ НП у Чернівецькій області та інших правоохоронних органів проводилися цільові профілактичні заходи з виявлення іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають на території України.

В рамках операції для виявлення осіб, що допустили порушення встановлених правил (перевищення строків перебування, проживання за недійсними документами, несвоєчасний обмін посвідки на постійне проживання при досягненні 25 та 45 річного віку) було проаналізовано списки іноземних громадян та осіб без громадянства, які тимчасово або постійно проживають на території області.

Також проводились відпрацювання місць можливого перебування на території Чернівецької області іноземців та осіб без громадянства – речових та продовольчих ринків, гуртожитків, готелів, залізничних  вокзалів, автостанцій, приватних адрес тощо.

За результатами цих заходів притягнуто до адміністративної відповідальності 27 іноземних громадян за ч. 1 ст. 203 КУпАП («Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України»), за ст. 205 КУпАП притягнуто 8 фізичних осіб, які запросили іноземців в Україну та надали їм свою житлову площу.

Відносно 15 іноземців прийнято рішення про їх примусове повернення, щодо 1-го прийнято рішення про скорочення строку тимчасового перебування на території України. Накладено штрафів майже на 18 тисяч гривень.

Управління ДМС у Чернівецькій області