За три тижні запорізькими міграційниками вже виявлено 97 порушників міграційного законодавства

За три тижні запорізькими міграційниками вже виявлено 97 порушників міграційного законодавства

За три тижні запорізькими міграційниками вже виявлено 97 порушників міграційного законодавства

Третій тиждень на території Запорізької області проводяться цільові профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».  У заході беруть участь спільні  координаційні та робочі групи, до яких увійшли спеціалісти підрозділів Управління державної міграційної служби Запорізької області, ГУНП, Бердянського прикордонного загону  та УСБУ.

Під час проведення заходів, працівниками відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС України в Запорізькій області, спільно з співробітниками задіяних служб, було перевірено ринок оптово-роздрібної торгівлі, розташований в центрі Запоріжжя.

У ході перевірки були виявлені 2 нелегальні мігранти, що прибули в Україну з країн Кавказу у 2016 році. Порушників було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 203 КУпАП та у відношенні них прийняті рішення про примусове повернення за межі України із забороною подальшого в’їзду строком на три роки. За надання житла нелегалу власника житла, який є громадянином України, притягнуто до адміністративної відповідальності за ознаками ст. 206 КУпАП. За це правопорушення на українця накладено стягнення у розмірі 5 100 грн.

Також, на одному з приватних підприємств Запоріжжя був виявлений громадянин Федеративної Республіки Бразилія, який прибув в Україну у приватних справах, перевищив строки перебування та працював без відповідних документів на працевлаштування. У відношенні бразильця міграційниками складено протокол про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч. 1 ст. 203 КУпАП та прийнято рішення про примусове повернення за межі України. Посадову ж особу підприємства, яка сприяла незаконному працевлаштуванню громадянина Бразилії, притягнуто до адміністративної відповідальності відповідно до ст. 204 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу розміром 1 700 грн.

Завдяки спільним налагодженим діям зазначених служб в області вже виявлено 97 порушників міграційного законодавства, до яких працівниками УДМС вжито заходи адміністративного впливу. Зокрема, у відношенні 22 іноземців прийняті рішення про примусове повернення, 3 іноземця буде видворено з України за рішенням суду про примусове видворення, 54 іноземних громадянина притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 203 КУпАП, на 1 посадову особу складено адміністративний протокол за ознаками ст. 204 КУпАП. 15 осіб понесли адміністративну відповідальність за ст. 205 КУпАП, 2 особи мають виконати адміністративне стягнення за порушення ст.206 КУпАП.

На разі спільні заходи тривають.  

Управління ДМС у Запорізькій області