Закарпатські міграційники навчалися застосовувати нові адміністративні санкції

Закарпатські міграційники навчалися застосовувати нові адміністративні санкції

Закарпатські міграційники навчалися застосовувати нові адміністративні санкції

17 травня, в День вишиванки, в Ужгороді відбувся семінар-навчання для керівників та відповідальних спеціалістів районних підрозділів Головного управління ДМС в Закарпатській області. Тому всі працівники одягнули в цей день вишиванки, демонструючи у такий спосіб свою громадянську позицію та підтримку традицій. Темою навчання стали законодавчі нововведення щодо змін в Кодексі України про адміністративні правопорушення.

Завідувач сектору  юридичного забезпечення ГУДМС в області Людмила Кириленко звернула увагу присутніх на суттєвих змінах у частині посилення адміністративної відповідальності іноземців за порушення правил перебування на території України. Так, значно зросла сума адміністративного штрафу і становить від 1700 до 5100 гривень ( раніше було від 510 до 850 грн). За умисне невиконання іноземцем чи особою без громадянства рішення про заборону в’їзду передбачено адміністративну відповідальність у розмірі від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Крім того, якщо іноземець не виконає попереднє рішення про заборону в’їзду в Україну, то йому забороняється подальший в’їзд в Україну терміном на 10 років.

За підсумками семінару щодо вивчання вимог Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прикордонної безпеки держави” було проведено тестування.

Головне управління ДМС у Закарпатській області