Запоріжці на урочистому мітингу вшанували пам’ять загиблих героїв України

Запоріжці на урочистому мітингу вшанували пам’ять загиблих героїв України

Запоріжці на урочистому мітингу вшанували пам’ять загиблих героїв України

21 листопада у День Гідності та Свободи на майдані Героїв у Запоріжжі відбувся урочистий мітинг. Вшанувати пам'ять загиблих в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України зібралися представники обласної та міської влади, органів виконавчої влади, учасники АТО, військовослужбовці, студенти, волонтери та небайдужі запоріжці.

Від міграційної служби участь у заході взяв начальник УДМС України в Запорізькій області Олександр Харіна.

Урочиста частина мітингу розпочалася зі спільного молебеня за душі загиблих, який провели представники різних релігійних конфесій.

У вступному слові голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин  Бриль зазначив, що цей день, мабуть, найвеличніший день новітньої історії, бо українці показали, що  вільні і будуть відстоювати власні права, закріплені  Конституцією.

- Дуже прикро, що нашій нації доводиться відстоювати  свободу зі зброєю в руках на Сході України. Проте ми не забудемо подвигу всіх патріотів і будемо вчити майбутні покоління шанувати цей відрізок історії, - зазначив голова облдержадміністрації.

До учасників мітингу також звернулись учасники Революції Гідності 2013 року, народний депутат України Ігор Артюшенко, учасник АТО В’ячеслав Зайцев та в.о. директора обласного центру молоді Ярослав Храпський.

Присутні хвилиною мовчання  вшанували пам'ять полеглих героїв, які захищали Україну за часів Майдану та в зоні АТО. Наостанок запоріжці поклали квіти до пам'ятного знака Героям Революції Гідності.

Управління ДМС у Запорізькій області